VAN THUYNE GEWELVEN
Ons productengamma:
Wij produceren een breed gamma aan vloerelementen : gewapende en voorgespannen gewelven, en breedvloerplaten. Het grote voordeel voor u is een rechtsteekse levering van de producent aan de consument. Dat kan u heel wat geld en zorgen besparen. Afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van de klant leveren we verschillende types. Onmiddelijke levering uit voorraad voor courante producten en een snelle fabricage op maat voor specifieke ontwerpen.
Reeds jaren zijn wij in het bezit van het BENOR-keurmerk op onze voorgespannen gewelven en breedvloerplaten, van de kwaliteit kan u dus zeker zijn. De kwaliteit van alle elementen wordt permanent opgevolgd en gecontroleerd door eigen mensen in de productie-eenheden en in ons laboratorium, maar ook door externe laboratoria onder toezicht van erkende certificerings- en keuringsorganismen. Dit alles biedt u de garantie dat alle elementen beantwoorden aan de Belgische normen terzake. Zo kan u op beide oren slapen.

Onderstaand een overzicht van de voornaamste producten binnen ons gamma. Voor meer informatie over één van deze types elementen kunt u steeds ons studiebureau contacteren.
Breedvloerplaten:
Deze breedformaat vloerplaten worden zowel gebruikt in de appartementsbouw, de woningbouw als in de uitiliteitsbouw. Alle platen worden op maat gemaakt : er is dus geen behoefte aan paswerk ter plaatse. Uitsparingen, schuine hoeken of zelfs doorgangen voor leidingen kunnen in de platen worden voorzien wat uiteraard kostenbesparend werkt in de volgende bouwfazen. De platen kunnen zowel met gladde als met ruwe onderzijde gemaakt worden.

De vloerplaten worden rechtstreeks van de vrachtwagen op hun definitieve plaats gebracht, gebruik makend van een beschikbare bouwkraan of één van onze mobile kraanwagens.
Vanaf nu kunnen wij ook Uw BALKEN en KOLOMMEN produceren.
Interesse ? Contacteer ons op 056/60.80.20
Balken en Kolommen:
Voorgespannen gewelven:
Onze spanbeton gewelven zijn speciaal ontworpen voor grote overspanningen en grote draagvermogens, bij geringe dikte, een klein eigengewicht en een minimale doorbuiging.

De keuze aan diktes is zeer ruim : 13, 15, 20, 25, 30, 32, 35 en 40 cm. Zo is er steeds een type beschikbaar dat het dichtst aansluit bij uw wensen. De standaard breedte is 120 cm, in normale uitvoering hebben spanbeton gewelven een gladde onderzijde.
  Gebruikstabel 
BREEDVLOERPLATEN
lengte (1) dikte (2)
3.50 m 14 cm
3.90 m 15 cm
4.20 m 16 cm
4.60 m 17 cm
5.00 m 18 cm
5.40 m 19 cm
5.90 m 20 cm
6.20 m 21 cm
6.50 m 22 cm
7.00 m 24 cm
7.50 m 26 cm
8.00 m 28 cm
(1) lengte = tussenmaat + opleg
(2) standaarddikte (incl. de predalle) bij
een belasting van 350 kg/m² en bij
een doorbuiging beperkt tot L/800
Gewapende gewelven:
Voor meer informatie over gewapende gewelven bezoek onze downloads pagina
Voor meer informatie over predallen bezoek onze downloads pagina
Voor meer informatie over spanbeton gewelven bezoek onze downloads pagina
De gewapende gewelven behoren voor de normale overspanningen en draagvermogens tot het meest economische type welfsel. Ze zijn heel vlug te plaatsen, zelfs in de flenzen van metalen liggers.

Er is keuze uit twee verschillende diktes : 13 en 17 cm, en beide types zijn beschikbaar met gladde of met ruwe onderzijde. De standaard breedte is 60 cm. Deze gewelven zijn zeer snel leverbaar uit voorraad.

Ruwe gewapende gewelven zijn uiterst geschikt om bepleisterd te worden, maar kunnen eveneens gebruikt worden bij valse plafonds en boven kruipruimten. Het plaatsen van een vals plafond kan trouwens vereenvoudigd worden door houten latten tussen de gewelven te plaatsen. Gladde gewapende gewelven kunnen zichtbaar gelaten worden, geschilderd of afgewerkt met spuitpleister.
Copyright 2016 © Van Thuyne Gewelven
www.gewelven.be